Info_lisa » Specials » Madagaskar reizen
Info_lisa: Informatie van A tot Z

Reizen door Madagaskar

Madagaskar is een land dat weinig door toeristen wordt bezocht. Dit maakt reizen door Madagaskar interessant, de mooie plekjes zijn nog niet bezaaid met fastfood kramen en souvenirwinkeltjes. Het maakt reizen ook moeilijker, er is geen goede infrastructuur. Behalve door weinig toeristen, is reizen ook moeilijker doordat het een erg arm land is. Wegen zijn slecht, treinen onbetrouwbaar en vliegtuigen gaan ook lang niet altijd op tijd. In de regentijd zijn grote gebieden helemaal onbegaanbaar. In Madagaskar reizen betekent je aanpassen, maar daarvoor kom je wel op mooie plekjes terecht.

Algemeen

Reizen door Madagaskar is anders dan op andere plekken. De natuur is compleet anders dan op bijvoorbeeld het vaste land van Afrika, en de mensen houden er een unieke cultuur op na. Doden worden opgegraven voor feestelijk parades, zodat ze de levenden zegenen en de zebu het koeienras is het meest betrouwbare ruilmiddel. Op straat zie je zebu karren die mensen en spullen vervoeren, en word je achtervolgd door kinderen die op de foto willen, of om snoepjes bedelen. Je ziet er ook veel armoede, kinderen met hongerbuikjes, en mensen die de vuilnisbelt afkammen op zoek naar bruikbare dingen.

Gezondheid en veiligheid

Madagaskar is een tropisch land. Dat betekent dat er veel ziektes zijn die wij niet kennen. Ook wondjes genezen langzamer en hebben een grotere kans om te infecteren. Zorg voor een goede voorlichting bij de GGD en behandel wonden altijd meteen. De dieren op Madagaskar zijn over het algemeen niet gevaarlijk, hoewel er twee giftige schorpioenen zijn. Slangen en spinnen zijn niet gevaarlijk voor mensen.
De politieke situatie in Madagaskar is niet erg stabiel, in periodes kan dit het land onveilig maken. Daarbij worden toeristen vaak bestolen, zeker in het uiterste zuiden. Het is belangrijk alert te zijn, en niet teveel geld mee te dragen. Over het algemeen is de bevolking erg vriendelijk.

Timing

Een reis door Madagaskar kost veel tijd, omdat veel gebieden slecht bereikbaar zijn. In het natte seizoen zijn veel gebieden zelfs helemaal niet bereikbaar. Let goed op wanneer je gaat en wat je dan kunt doen, zo voorkom je teleurstellingen.

Reizen door Madagaskar

Madagaskar is een land waar het toerisme aan het opkomen is. Er zijn niet veel faciliteiten voor toeristen, vooral reizen kan moeilijk zijn. Dit is een deel van het avontuur van Madagaskar. In de mees…
Reizen door Madagaskar: gezondheid

Reizen door Madagaskar: gezondheid

Een reis naar de tropen is altijd een gezondheidsrisico. In een land als Madagaskar, waar de nog niet veel toeristenvoorzieningen zijn, is het risico nog groter. Verder zijn er veel ziektes die al lan…

Reizen door Madagaskar: De beste tijd

Wat de beste tijd om te reizen door Madagaskar is, hangt af van waar je heen wilt en wat je wilt doen. Van januari tot maart is het regentijd, in sommige gebieden in het oosten gaat dit gepaard met cy…
Gepubliceerd door Info_lisa op 29-04-2014. Het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van deze special ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Schrijf mee!